Beschrijving
Kookcursus van 4 lessen over de basis va de Italiaanse keuken in Amsterdam. Dinsdag 21 & 28 maart en 4 & 11 april 2023, 18.00 – 22.30 uur.
Les 1, Klassieke Italiaanse gerechten, antipasti en hapjes. We beginnen met een verzameling Italiaanse klassiekers die in het repertoire van iedere Italië-minnende kok horen, o.a. frittata met verse kruiden en zoete uien, vleesballetjes in tomatensaus, crespelle met pesto rosso e mozzarella (kleine gevulde crêpes uit de oven), focaccia met rozemarijn met uitleg over de verschillende soorten gist, crema di olive (olijvenpaté), gegratineerde paprika’s, crostini met basilicumricotta, rolletjes van rookvlees met truffelroomkaas, caprese in een glaasje (met mozzarellamousse) en meer (incl. een dessert).
Les 2, Pasta, gnocchi en sauzen: pasta maken (technieken, trucjes, de beste ingrediënten en varianten, bijv. gekleurde en gevulde pasta zoals ravioli met ricotta en spinazie), basissauzen (waaronder room-walnotensaus, tomaten-groente en de echte bolognese), aardappelgnocchi maken en andere pastavormen (farfalle, maltagliati en cavatelli), plus een dessert.
Les 3, Brood, risotto en groente: ciabatta maken (basis broodbereiding), zelf bouillon trekken (vegetarisch, vlees en vis), bouillonblokjes maken, werken met verschillende soorten rijst (Vialone nano, Carnaroli, zwarte Venere rijst, parboiled). We maken saffraanrisotto met gesmoorde kip alla milanese, risotto alle verdure di stagione (risotto met seizoensgroente), risotto met zwarte rijst, rauwe tomaten en basilicumsaus, bijzondere groentebereidingen met speciale groentesoorten zoals cavolo nero, kleine Italiaanse artisjokken – hoe maak je ze schoon en hoe bereid je ze, cime di rapa enz. Incl. een dessert.
Les 4, Nog meer klassiekers en desserts! Bruschette met gepofte tomaten en gegrilde groente, spaghetti alle vongole (met venusschelpen, in aglio olio e peperoncino versie voor de vegetariërs), pollo alla cacciatora (Toscaanse stoofschotel met kip, eventueel in vegetarische versie voor de vegetariërs), gratin di patate alla piemontese (aardappelgratin met veel Parmezaanse kaas), een zoete peperonata (paprikastoofschotel met rozijntjes en olijven uit de oven), lekkere handgemaakte chocoladetruffels, hoe maak je de perfecte semifreddo (parfait) zonder ijskristallen erin (met sinaasappel en tijm) en panna cotta zonder gelatine met vijgen en vruchtensaus als dessert.
Alle menu’s kunnen 100% geschikt voor vegetariërs worden gemaakt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.