bloemkool-amandelpesto

Zomerpasta met bloemkool-amandelpesto

 

bloemkool-amandel pesto

 

Deze zomerpasta is heerlijk, licht en fris, dus perfect voor een warme dag! Dit gerecht is fantastisch ook als pasta salade, bijvoorbeeld tijdens een picknick. In dit geval kook de pasta ECHT goed al dente want het zal een deel van het vocht van de saus absorberen en dus zachter worden.
Rauwe bloemkool klinkt misschien niet echt charmant maar het is echt heerlijk, vooral gecombineerd met frisse feta en pittige chilipepertjes. Probeer het maar en je zult ervan houden!

Ik heb driekleurige fusilli gebruikt maar je kunt allerlei andere soorten pasta – het liefst een korte – gebruiken. Dus farfalle, penne en tortiglioni zijn ook prima.
Als je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool met een kaasrasp fijnraspen en de pesto met de staafmixer bereiden.
En voor een vegan versie gebruik gistvlokken i.p.v. kaas.

Fusilli al pesto di cavolfiore e mandorle (fusilli met bloemkool-amandel pesto)

Ingrediënten voor 2 personen:

1/4 bloemkool
2 handjes rauwe amandelen
1 teentje knoflook
200 gr. feta
5-6 takjes mini basilicum (gewone basilicum is ook prima)
1 snufje chilivlokken
schil van 1/2 onbespoten citroen
2 el. citroensap
1/2 dl. extra vergine olijfolie
4 el. water
zout en zwarte peper naar smaak

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot een niet al te glad geheel.
Serveer op je lievelingspasta en buon appetito!

bloemkool-amandelpesto

 

bloemkool-amandelpesto

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord