spelt pasta with broccoli and lemon

Wereld Pasta Dag: speltpasta met broccoli en citroen

spelt pasta with broccoli and lemon

Hoera! Vandaag is Wereld Pasta Dag!
En dan eten we deze heerlijke, super makkelijke speltpasta met broccoli en citroen. Licht, gezond en boordevol smaak en vezels!
Bovendien heb je dit gerecht zo gepiept. Perfect voor een doordeweekse dag, dus.
Als je een vegetarische/vegan versie wilt laat de ansjovisfilets gewoon weg.

Buon appetito!


Pasta di farro con broccoli e limone
(speltpasta met broccoli en citroen)

Voor 4 personen

Ingrediënten:

500 g korte speltpasta (penne, tortiglioni enzovoort)
1 stronkje broccoli (ca. 350-400 g), in roosjes
biologische extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
1 tl grof gemalen zwarte peperkorrels
3-4 ansjovisfilets op olie
½ biologische citroen, geraspte schil en sap
zeezout
verse oregano voor de garnering
Blancheer of stoom de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn.

Kook de pasta al dente (beetgaar) en maak in de tussentijd de saus: doe de fijngesneden teentjes knoflook, ½ theelepel grof gemalen zwarte peper en de fijngehakte ansjovisfilets in 2 eetlepels olijfolie en fruit heel zachtjes. Prak de ansjovisfilets tot ze als het ware in de olie smelten.

Voeg de gestoomde of geblancheerde broccoli toe en laat een paar minuten al roerend op smaak komen.

Voeg de geraspte citroenschil en een scheut citroensap toe en laat nog 1 minuut garen.

Giet de pasta af en voeg daaraan de gare broccoliroosjes toe, samen met 1 of 2 eetlepels olijfolie om het geheel smeuïger te maken.

Roer de saus en de pasta luchtig door elkaar en serveer gegarneerd met verse oreganoblaadjes.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord