Beschrijving
De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.
We beginnen met de heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrild aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat & gezouten ricotta saus. We gaan verder met de verrassende fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia (zie foto) gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas. De pollo con peperonata siciliana (kip in paprikasaus met groene olijven) is een fantastisch hoofdgerecht dat iedereen blij zal maken (ook in vegetarische versie). Zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke salade uit het eiland Pantelleria, zijn de smakelijke bijgerechten.
Siciliaanse amandelkoekjes en de olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandel- en pistachemeel) zijn onze zoetigheden. We serveren ook goede Siciliaanse wijnen om het menu compleet te maken.
Datum: donderdag 24 maart 2022
Tijd: 18.00 tot 22.30 uur
Prijs: € 94,00 p.p. all-in (een glas Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, wijn, Italiaans bier, alle non-alcholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, koken en proeven, receptuur voor thuis, gebruik van schort, afwas en schoonmaak).