Beschrijving
De keuken van Napels is rijk aan authentieke Italiaanse smaken dankzij klassieke ingrediënten zoals tomaat, mozzarella, pasta en verse kruiden.
We eten mozzarella in carrozza (goudgele en krokante “mozzarellasandwiches” met zongedroogde tomaten en kruiden) als voorafje. De primo piatto is maltagliati con le patate, een pittige zelfgemaakte pasta met aardappelen, verse kruiden en rode pepertjes. Daarna eten we de bekende parmigiana di melanzane, een ovenschotel met gegrilde aubergines, mozzarella en een intens smakende tomaten-basilicumsaus. De bijgerechten zijn gattò di patate (een rijke ovengerecht), intens aromatische gefrituurde courgettes gemarineerd in munt en azijn en tomaten uit de oven met een heerlijke korst van verse kruiden, paneermeel en veel e.v. olijfolie. Bij deze gerechten horen natuurlijk wijnen uit de streek Campania.
Als dessert maken we torta al cioccolato e mandorle, een heerlijke taart van amandelen en chocolade geserveerd met ijskoude limoncello, citroenenlikeur.
Voor meer info over deze kookworkshop klik hier.
Datum: 14 mei 2020
Tijd: 18.00 tot 22.30 u.