Beschrijving
Kookcursus “SAT5” op zaterdag 14 & 28 mei en 11 & 25 juni 2022 (4 lessen in totaal om de twee weeken)
Alle lessen starten om 10.30 en eindigen rond 14.30 uur
ALLE MENU’S KUNNEN EVENTUEEL OOK 100% GESCHIKT WORDEN GEMAAKT VOOR VEGETARIËRS
Iedere Italiaanse streek (we hebben er 20 in totaal) heeft zeer karakteristieke eetgewoontes, recepten en ingrediënten. In onze culinaire reis door Italië ontdekken we de keukens van de volgende regioni:
– Sicilië met o.a. heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrilde aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat- & gezouten ricotta saus, fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas; pollo con peperonata siciliana – kip in paprikasaus met groene olijven ook in vegetarische versie. En dan zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke salade uit het eiland Pantelleria, zijn de smakelijke bijgerechten, Siciliaanse amandelkoekjes en olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandel- en pistachemeel als desserts.
– Puglia met bruschette met verse tomaat en burrata, gnocchi van brood en zwarte olijven met gebakken garnalen – evt. ook in vegetarische versie – en een rijke tomatensaus met kappertjes en olijven, een courgetteflan met gezouten ricottakaas en gekonfijte tomaatjes, millefeuille van aubergine, pancetta en gerookte scamorza kaas, gepofte paprika’s met knoflook en munt plus dita degli apostoli, dunne en zoete pannenkoeken gevuld met een ricotta crème op smaak gebracht met chocola.
– Ligurië met o.a. ravioli met paddenstoelen, gevulde kippendijen met citroen, de bekende focaccia di Recco, gevulde tomaten uit de oven, een oventaartje met aardappel en sperziebonen, een crème van mascarpone, kastanjes en chocola en krokante canestrelli koekjes.
– Toscane met twee soorten crostini (groene met een smaakvolle kruidenpesto en rode met een pittige tomaat- en bonencrème) en dan crespelle alla fiorentina (dunne crêpes gevuld met ricotta en spinazie in tomatensaus). De bijgerechten zijn panzanella, een rijke salade met veel knapperige groenten, en venkel en rode uien met olijven gestoofd in witte wijn. De desserts: twee van de meest bekende zoete traktaties uit de streek, de cantuccini (krokante koekjes uit Prato) en de ricciarelli (zachte en zoete amandelkoekjes uit Siena). Plus de beroemde torta della nonna, een heerlijke taart met krokante bodem en een rijke vulling van custard en pijnboompitten..
Tijdens iedere les maken we een complete maaltijd met 5-6 (soms meer!) gerechten: zeer verschillende Italiaanse keukens met al hun rijkdom aan smaken en variaties.
Alle kooklessen starten om 10.30 uur en gaan door tot rond 14.30 uur.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.