Beschrijving
Deze Toscaanse kookworkshop maakt duidelijk waarom de keuken van deze streek zeer geliefd is: door haar eenvoud en fantastische smaken. We bereiden twee soorten crostini (groene met een smaakvolle kruidenpesto en rode met een pittige tomaat- en bonencrème), crespelle alla fiorentina (dunne crêpes gevuld met ricotta en spinazie in tomatensaus), de panzanella, een rijke salade met veel knapperige groenten, venkel en rode uien met olijven gestoofd in witte wijn, twee van de meest bekende zoete traktaties uit de streek, de cantuccini (krokante koekjes uit Prato) en de ricciarelli (zachte en zoete amandelkoekjes uit Siena) plus de beroemde torta della nonna, een heerlijke taart met krokante bodem en een rijke vulling van custard en pijnboompitten, geserveerd met een glaasje Vin Santo (Toscaanse dessertwijn).
Deze is een van de vele kookworkshops in Amsterdam die door Italiaanse kookschool La Cucina del Sole worden gegeven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.