Wie heeft er ooit een watermeloen gekocht die niet echt zoet was?
Iedereen, denk ik. 😀
Watermeloen is een geweldige vrucht en kan aangenaam zoet zijn, maar als het niet zo lekker is, dan is het minder geschikt om het zomaar te eten.
Weggooien is bij mij thuis geen optie, dus maak ik er meestal sap van en meng het met ander, zoeter fruit. Maar aangezien ik de maandelijkse soep voor mijn vrienden bij Embodied Empowerment moest verzinnen, bedacht ik me dat ik nog een koude soep kon maken voor de “hete” Nederlandse zomer. 😉
Watermeloen hydrateert en zuivert het lichaam, bovendien zit het vol antioxidanten en helpt het gezichtsvermogen te verbeteren. Als je een biologische watermeloen gebruikt, probeer dan de schil als tafelzuur – op azijn – te verwerken in plaats van weg te gooien: hij is erg lekker en heerlijk knapperig!
Munt en limoen maken deze koude soep nog verfrissender. Het ziltige van de fetakaas en de knapperige geroosterde amandelen maken dit gerecht tot een perfect voorgerecht op een warme zomerdag.
De komkommerschilletjes verwerk ik in salades.
Deze soep is super makkelijk en snel te maken (ongeveer 15 minuten!) en ook nog eens erg smakelijk.
Probeer het en laat me weten of je het lekker vond.
Zuppa fredda con anguria, cetriolo e feta
Voor 3-4 personen
600 gr. watermeloen (met schil)
350 gr. komkommer
10 muntblaadjes plus een paar extra
sap van 1 limoen
180 gr. feta kaas
2 eetlepels extra vergine olijfolie
20 gr. geschaafde amandelen
zout
zwarte peper
Schil de watermeloen, snijd hem in plakjes en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe hetzelfde met de komkommer. Je kunt hem doormidden snijden – in de lengte – en alle zaadjes verwijderen met een lepel.
Doe watermeloen, komkommer, limoensap, muntblaadjes, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak in een mixer.
Pureer tot mooi vloeibaar. Maak het zo chunky of zo glad als je wilt.
Voeg indien nodig meer zout en peper toe.
Rooster de amandelen goudbruin in een koekenpan zonder toevoeging van olie (amandelen bevatten al hun natuurlijke olie).
Verkruimel de fetakaas.
Serveer deze soep met veel feta, de geroosterde amandelen, versgemalen peper en enkele muntblaadjes.
Genieten ervan!