Italian salad with strawberries

Deze frisse en smakelijke salade is perfect voor het aardbeienseizoen en is rijk, kleurrijk en met een ruime variatie qua texturen (denk aan de zachtheid van de champignons en de knapperigheid van Romeinse sla).

Perfect als je wat extra vitamine C nodig hebt (aardbeien, tomaten, peterselie en limoen zitten er vol mee).

Als je nog nooit rauwe champignons hebt geprobeerd, hoop ik dat je ze net zo geweldig vindt als ik. Zorg ervoor dat ze écht vers zijn voor de best mogelijke smaak en textuur.
De peterselie gebruik ik heel, als mini slablaadjes.

Soms verrijk ik deze salade met plakjes avocado en/of noten.

Insalata con champignon e fragole

Voor 4-6 personen:

Ingrediënten:

1 grote krop Romana-sla of 2-3 kleine, type “Little Gem”
250 gr. aardbeien
100 gr. kastanje champignons
200 gr. gele en rode kerstomaatjes
1 bosje bladpeterselie
8 eetlepels extra vergine olijfolie
1 limoen
2 theelepels roze peperkorrels
zout en zwarte peper

Was de sla en de peterselieblaadjes.

Snijd de Romaine / Little gem in stukken. Doe in een kom of serveerbord en laat even in de koelkast rusten.

Snijd de aardbeien en champignons in plakjes.

Snijd de kerstomaatjes doormidden.

Maak een dressing van het limoensap, de gestampte roze peperkorrels, 8 eetlepels olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak.

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Giet vlak voor het serveren de dressing over de salade en meng goed.

TIP: door de dressing kort voor het opdienen toe te voegen, blijven de slablaadjes lekker knapperig en worden de champignons niet zompig.

Italian salad with strawberries