Regenboog snijbiet met knoflook en hazelnoten
Gewone snijbiet vind ik heerlijk, met zo’n zoete, aardse smaak. Ik eet deze groenten graag, als ze in het seizoen zijn, en liever dan spinazie want ze verpesten niet (iets dat spinazie wel doet) je smaakpapillen als je wijn erbij wilt drinken. En ook omdat ze veel meer “body” hebben en bijna vlezig smaken.
Gekleurde snijbiet is nog mooier op je bord dan gewone en smaakt even goed.
Ik heb recentelijk een bos bij de groothandel gekocht en als lunch bereid terwijl ik met vriendin Jacqueline van Lieshout (de Detox Coach) filmpjes aan het maken was (check haar website en Facebook profiel om te zien hoeveel leuke filmpjes ze maakt om iedereen te motiveren en helpen bij het detoxen).
Het resultaat van onze kooksessie kun je in deze video zien, waarin ik snijbiet op z’n Florentijns maak, simpel gesauteerd in goede olijfolie met knoflook en afgemaakt met geroosterde hazelnoten. Dit gerecht hebben we als bijgerecht gegeten bij bloemkool uit de oven met knoflook en rozemarijn voor een simpele en toch heerlijke vegan lunch.
Het recept:
een paar bossen regenboog snijbiet
4-5 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
goede extra vergine olijfolie
zout en peper
1 handvol hazelnoten
eventueel een paar eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Laat de teentjes knoflook goudbruin worden in een paar eetlepels olijfolie.
Snijd de bieten in grove stukken en bak ze in de olie tot ze gaar maar niet te zacht zijn.
Breng op smaak met zout en peper en verwijder eventueel de teentjes knoflook.
Snijd de hazelnoten grof en bak ze kort in een droge koekenpan tot ze mooi geroosterd zijn.
Laat ze even afkoelen en gebruik ze om de bieten te garneren.
Je kunt eventueel het gerecht verrijken met een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas op z’n Florentijns.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!