Mediterranean spring rolls

Ik ben dol op Vietnamese spring rolls en maak ze regelmatig met klassieke ingrediënten. Ik dip ze meestal in sojasaus met chili en sesamolie, maar deze keer besloot ik ze te bereiden met een Italiaans tintje en een speciale dipsaus gemaakt met tomatenpuree en balsamicoazijn.

Voor de vulling heb ik voor gegrilde kip, garnalen, rauwe rode bietjes, lente-uitjes en komkommer gekozen.
Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken zoals dun gesneden rode en gele paprika, rauwe courgette, avocado, tomaat, rauwe wilde spinazie en ga zo maar door.

VOOR VEGETARISCHE EN VEGANISTISCHE OPTIES: gebruik mozzarella, gegrilde halloumi kaas/gerookte tofu, stukjes jackfruit, grof gehakte kikkererwten (hummus kan te zacht zijn), tempeh en seitan.

Probeer ze en laat me weten wat je ervan vindt!

SCROLL OMLAAG VOOR HET RECEPT

Mediterranean spring rolls

Mediterrane spring rolls

Voor ca. 12 rolls

Ingrediënten:

ROLLS

1 kipfilet van ca. 200 gr.
e.v. olijfolie
zout
zwarte peper
5-6 lente-uitjes
1 middelgrote wortel
2 middelgrote rauwe bieten, geschild
½ komkommer
100 gr. gepelde garnalen, gekookt
een klein bosje verse munt
een paar takjes verse basilicum
een pak Vietnamees rijstpapier voor loempia’s (Ø ca. 22 cm)

DIPSAUS

8 eetl. volle yoghurt
3 eetl. geconcentreerde tomatenpuree
1 eetl. balsamico azijn
zout
zwarte peper
1 takje verse munt, fijngehakt, alleen de blaadjes
1 takje verse basilicum, fijngehakt, alleen de blaadjes
Optioneel: chilivlokken

Je hebt ook een grillpan voor de kip nodig en een grote kom om het rijstpapier even in te weken.

Bestrijk de kipfilet met een beetje olijfolie en gril hem aan beide kanten goed gaar en mooi gestreept.
Laat de kip rusten en afkoelen op een bord, breng op smaak met zout en peper en snijd in dunne reepjes.

Snijd de wortel, de komkommer, de rode bieten en de lente-uitjes in lange, dunne reepjes (julienne).

Dompel een vel rijstpapier kort in de kom gevuld met koud water en leg het op een snijplank.

Leg in het midden van het rijstpapier wat kip en gemengde groenten, met hier en daar wat munt- en basilicumblaadjes.

Rol het rijstpapier op en zorg dat je de zijkanten goed vouwt zodat de vulling erin blijft.

Ga verder en maak de helft van de rolls met de gegrilde kip en de andere helft met garnalen.

Bereid de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren en gebruik om de rolls erin te dippen.

Eet smakelijk!