Lauwwarme maaltijdsalade met waterkers, tofu, boekweit & shiitake
Deze maaltijdsalade is heerlijk, voedzaam en echt vullend. Bovendien is dit ook zeer geschikt voor de niet-vegetariërs omdat shiitakes een aangename “vlezige” bite hebben.
De dressing is makkelijk, fris en heel smakelijk en je kunt de ingrediënten variëren met bijvoorbeeld balsamico i.p.v. citroensap, gewone tofu en geroosterde hazelnoten i.p.v. rauwe (ik gebruik het liefst rauwe noten want zo behouden ze al hun gezonde eigenschappen).
Dit is wat je nodig hebt voor 1 persoon
2 handenvol waterkers
2 handenvol gekookte boekweit
150 gr. gerookte tofu, in blokjes
8-10 cherry tomaatjes, gehalveerd
6-8 shiitakes, in reepjes
1-2 lente-uitjes, in ringen
1/2 handvol rauwe, bruine hazelnoten, grof gehakt
e.v. olijfolie
verse tijmblaadjes
zeezout en zwarte peper
DRESSING:
1 citroen
e.v. olijfolie
verse tijmblaadjes
zout en peper
een scheut honing
Maak de dressing door het sap van 1/3 citroen met 5 el. olie en een scheut honing te mengen. Breng op smaak met een beetje geraspte citroenschil, zout, peper en tijmblaadjes.
Bak de tofublokjes in olijfolie tot ze aan alle kanten goudbruin en krokant worden. Breng op smaak met zout en peper en doe ze in een kommetje.
Bak daarna kort de tomaatjes en de shiitake in een paar eetlepels olijfolie (je kunt dezelfde pan van de tofu gebruiken). Breng ze op smaak met zout en peper, voeg wat tijmblaadjes toe, roer en laat ze in de warme pan rusten.
Verdeel de waterkers op een groot bord, dan de boekweit en de rest van de ingrediënten.
Besprenkel met de dressing en serveer meteen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!