Gefrituurde courgettes + bloemen
PLEASE SCROLL DOWN FOR ENGLISH
Het is zomer en als je een moestuin hebt dan betekent dat een ding: TONNEN courgettes.
Vriend Claudio Varone is gelukkig genoeg om een groot stuk grond tot zijn beschikking te hebben voor het planten van groenten, bloemen en fruit. Het is wel een hoop werk maar de beloning is groot, vooral in dit seizoen.
Gisteren kwam hij aan met een grote zak vol met verse munt en courgettes. Sommige waren vrij groot en een deel ervan juist heel klein en met nog hun bloemen eraan. Natuurlijk dachten we meteen aan gefrituurde courgettes (en ijswater met citroen en munt om de frituur-dorst te lessen…).
Je kunt het resultaat van zijn werk zien (ik heb helemaal niet gewerkt, had het te druk met filmen, haha) in dit kleine Snapchat vlog uit mijn Youtube kanaal scroll naar beneden). Een perfecte kleine antipasto die we met z’n vieren nog warm en knapperig, vers uit de frituurpan hebben genuttigd.
Maar eerst het recept.
150 gr. bloem
3 dl. ijskoud bier
een snufje zout
een paar courgettes (de grotere in plakjes, de kleintjes in partjes)
6-8 courgettebloemen
veel zonnebloemolie om te frituren
zeezout
Was voorzichtig de courgettes en de bloemen en snijd de grotere courgettes in kleinere stukken.
Bereid het beslag door de bloem met het bier en een snufje zout te mengen tot een vloeibaar en egaal geheel.
Dompel de courgetteplakjes/partjes en de bloemen in het beslag en frituur ze in de hete olie (bij voorkeur tussen 170° en 180°C) tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zeezout en geniet ervan met een koud biertje of een glas gekoelde Prosecco erbij zoals wij hebben gedaan.
ENGLISH
It’s Summer and if you have a veggie garden Summer means one thing: TONS of courgettes (zucchini for our American friends).
My friend Claudio Varone is lucky enough to have a big patch of ground at his disposal for planting veggies, flowers and fruit and he knows what I’m talking about. Lucky him! It’s a lot of work but the rewards are great, especially in this season.
Yesterday he arrived with a big bag full of fresh mint and courgettes, some of them quite big and some tiny and still with the flowers attached. Of course we immediately thought of making fried courgettes (and chilled water with lemon and mint to quench the thirst that comes after eating fried food).
You can see the result of his work (I didn’t work at all, was too busy filming haha) in this little Snapchat vlog from my Youtube channel (scroll down). A perfect little antipasto which we (4 friends in total) enjoyed still hot and crunchy, fresh out of the frying pan.
But first the recipe.
150 gr. (1 cup) of plain flour
3 dl. (1.2 cup) of ice-cold beer
a pinch of salt
a few courgettes (in slices if big, quartered if small)
6-8 courgette flowers
abundant sunflower oil for frying
sea salt
Delicately wash the courgettes and the flowers and cut the bigger courgettes in smaller pieces.
Prepare a batter mixing the flour with the beer plus a pinch of salt until nicely fluid and smooth.
Dip the courgette slices and the flowers in the batter and fry them in the hot oil (preferably between 170° and 180°C) until golden.
Drain on kitchen paper, season with sea salt and enjoy with a cold beer of a glass of chilled Prosecco like we did.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!