red potato and mackerel salad

Een eenvoudige en toch heerlijke salade voor de paaslunch. Zonder eieren, wel met een heerlijk delicate makreel op olie en een pittige groene dressing met een vleugje chilivlokken. De krieltjes zijn heel en met de schil gestoomd voor wat extra kleur en textuur (ik heb de mooie rode krieltjes van Quiks.nl gebruikt).

Je kunt er lekker knapperig brood bij doen en een omelet of wat zachte Eggs Benedict voor het perfecte paasgevoel.

Als je de kleine zongedroogde cherrytomaatjes niet kunt vinden, gebruik dan gewone, grof gehakte. En als je niet van makreel houdt, maak deze salade dan met dikke “medaillons” van romige geitenkaas of met geroosterde kipstukjes.

P.S.: dit is het eerste recept dat ik heb gefotografeerd na het volgen van een fantastische cursus foodfotografie bij topfotografe Lucie Beck. 🙂

INSALATA DI PASQUA CON PATATINE ROSSE E SGOMBRO

Voor 2 personen

400 gr. rode krieltjes
100 gr. makreel op olie
1 kleine rode ui, gepeld
4 + 2 handenvol rucola
4 eetlepels zongedroogde cherrytomaatjes in olie
een klein bosje bladpeterselie
2 takjes munt (alleen de blaadjes)
1 biologische citroen
1 snufje chilivlokken
goed ev olijfolie
zeezout

Stoom de krieltjes tot ze gaar zijn, laat ze afkoelen en snijd ze daarna in stukken.

Maak de dressing door 2 handenvol rucola in de mixer te mengen met de peterselie en de muntblaadjes, de chilivlokken, de geraspte schil en het sap van een halve citroen, een goede scheut olijfolie, 0,5 dl. koud water en wat zout.

Leg de overige rucolablaadjes op een serveerschaal en voeg de makreel in stukken, de cherrytomaatjes, de in dunne ringen gesneden ui en de aardappelen toe.

Verdeel de dressing over de salade, schep om en serveer.