De keuken van Puglia

Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.

We beginnen met polpette di melanzane (goudbruine gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta bereid met Primitivo wijn i.p.v. water in een pittige caponata pugliese saus met tomaat en verse groenten. We gaan verder met een klassieke calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven, en gevulde aardappelen uit de oven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is (en in Puglia vaak als hoofdgerecht wordt gebruikt): peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten. Let op: je moet van kaas houden, want tijdens deze workshop gebruiken we daar veel van. 🙂

De groepsgrootte kan variëren tussen 8 en 16 deelnemers.

Datum: dinsdag 28 januari 2025; zaterdag 5 april 2025;
Tijd:  op doordeweekse dagen 18.00 – 22.30 uur; op zaterdag 10.30 – 14.30 uur; op zondag 16.30 – 20.30 uur.

Prijs: € 99.00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).