Sangriella, de Italiaanse sangría

Sangriella cocktail

Sangría is een van mijn lievelingscocktails en gisteren heb ik besloten om mijn eigen versie te maken met een Italiaanse twist, die ik Sangriella heb genoemd.

Als je het ook wilt maken gebruik een grote karaf of kan van ongeveer 1 liter, of maak anders de helft van deze hoeveelheid. Het drankje is licht zoet vanwege het gebruik van Martini Bianco-vermouth (ik gebruik het liefst geen frisdranken om mijn cocktails zoeter te maken, tenzij ze Chinotto zijn, waar ik veel van houd) en ook zeer verfrissend.

Salute!

Sangriella

Mix 2 dl sterke rode wijn (ik heb een biologische Siciliaanse Nero d’Avola gebruikt), 2,5 dl prosecco, 2,5 dl koolzuurhoudend mineraalwater, 1,5 dl Martini bianco of rosso (zoete Martini, dus) en 1 dl Campari. Voeg daarna een in plakjes gesneden nectarine, stukjes watermeloen, wat plakjes limoen en enkele ijsblokjes toe.

Laat 1 uur rusten in de koelkast rusten voor meer smaak voordat je ijsblokjes, prosecco en mineraalwater toevoegt.

Gebruik extra bruisend water/ijsblokjes als je het minder sterk wilt en geniet met je aperitivo!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord