De Basis van de Italiaanse Keuken DEEL 1 (4 lessen)

Zaterdag 7, 14, 21 en 28 september 2024, 10.30 – 14.30 u. – UITVERKOCHT

Zaterdag 8, 15, 22 februari & 1 maart 2025, 10.30 – 14.30 u.

Dinsdag 4, 11, 18 & 25 maart 2025 – 18.00 – 22.00 u.

De groepsgrootte kan variëren tussen 8 en 15 deelnemers.

>>>>>> OM TE BOEKEN KLIK OP DE EERSTE CURSUSDAG IN DE KALENDER EN DAN OP “INDIVIDUAL COURSE: THE BASICS OF THE ITALIAN CUISINE”. <<<<<<

ALLE MENU’S WORDEN 100% GESCHIKT GEMAAKT VOOR VEGETARIËRS (dezelfde gerechten maar in vegetarische versie).

Les 1, Klassieke Italiaanse gerechten, antipasti en hapjes. We beginnen met een verzameling Italiaanse klassiekers die in het repertoire van iedere Italië-minnende kok horen, o.a. frittata met verse kruiden en zoete uien, vleesballetjes in tomatensaus, crespelle met pesto rosso e mozzarella (kleine gevulde crêpes uit de oven), focaccia met rozemarijn met uitleg over de verschillende soorten gist, crema di olive (olijvenpaté), gegratineerde paprika’s, crostini met basilicumricotta, rolletjes van rookvlees met truffelroomkaas, caprese in een glaasje (met mozzarellamousse) en meer (incl. een dessert).

Les 2, Pasta, gnocchi en sauzen: pasta maken (technieken, trucjes, de beste ingrediënten en varianten, bijv. gekleurde en gevulde pasta zoals ravioli met ricotta en spinazie), basissauzen (waaronder room-walnotensaus, tomaten-groente en de echte bolognese), aardappelgnocchi maken en andere pastavormen (farfalle, maltagliati en cavatelli), plus een dessert.

Les 3, Brood, risotto en groente: ciabatta maken (basis broodbereiding), zelf bouillon trekken (vegetarisch, vlees en vis), bouillonblokjes maken, werken met verschillende soorten rijst (Vialone nano, Carnaroli, zwarte Venere rijst, parboiled). We maken saffraanrisotto met gesmoorde kip alla milanese – ook in vegetarische versie, risotto alle verdure di stagione (risotto met seizoensgroente), risotto met zwarte rijst, rauwe tomaten en basilicumsaus, bijzondere groentebereidingen met speciale groentesoorten zoals cavolo nero, kleine Italiaanse artisjokken – hoe maak je ze schoon en hoe bereid je ze, cime di rapa enz. Incl. een dessert.

Les 4, Nog meer klassiekers en desserts! Bruschette met gepofte tomaten en gegrilde groente, spaghetti alle vongole (met venusschelpen, in aglio olio e peperoncino versie voor de vegetariërs), pollo alla cacciatora (Toscaanse stoofschotel met kip, eventueel in vegetarische versie voor de vegetariërs), gratin di patate alla piemontese (aardappelgratin met veel Parmezaanse kaas), een zoete peperonata (paprikastoofschotel met rozijntjes en olijven uit de oven), lekkere handgemaakte chocoladetruffels, hoe maak je de perfecte semifreddo (parfait) zonder ijskristallen erin (met sinaasappel en tijm) en panna cotta zonder gelatine met vers fruit en vruchtensaus als dessert. Alle menu’s kunnen 100% geschikt voor vegetariërs worden gemaakt. Ajb neem mee: je eigen schort en theedoek.

Alle doordeweekse kooklessen beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 22.30 uur. De lessen op de zaterdagochtend beginnen om 10.30 uur en eindigen rond 14.30 uur.

De prijs voor deze cursus is € 395,00 ALL-IN (inclusief Prosecco, alle wijnen en andere dranken, koken, lunch of diner, recepten voor thuis, schoonmaak, ex. booking fee).

Deze combinatie van lessen als cadeau geven kan: koop een cadeaubon voor een 4-weekse cursus! Binnenkort nog meer 4-weekse cursussen. Blijf deze website checken voor data.

Groepen: Als je op een bepaalde dag/avond verhinderd bent het is mogelijk om iemand anders aan de kookles te laten deelnemen. Wil je dat a.j.b. van tevoren met La Cucina del Sole bespreken? Grazie!

La Cucina del Sole behoudt zich het recht bij onvoldoende aanmeldingen de workshops/cursussen te annuleren. Vooruitbetaalde bedragen worden dan per bankrekening teruggestort of blijven geldig voor een volgende  cursus/workshop.