june, 2021
05jun10:3014:30De keuken van Puglia(klik voor info)
Event Details
Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens. We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met
Event Details
Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.
We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een rode wijnsaus met verse kruiden en veel groenten. Als secondo piatto gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië, bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorino kaas). Het vegetarisch hoofdgerecht (of bijgerecht voor de vleeseters) is een calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten.
more
Time
(Saturday) 10:30 - 14:30