Dit is een gezond en lekker recept dat ik heb ontwikkeld voor de Embodied Empowerment-website.
Je kunt deze soep snel maken met makkelijk te vinden en zeer voedzame ingrediënten. Het is volledig veganistisch en heerlijk vullend.
Aardappelen bevatten veel kalium en zijn rijk aan vitamine B6 en aminozuren (waaronder lysine, een krachtige bondgenoot tegen kanker, ontstekingen, leveraandoeningen en virussen). Ze helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren – perfect voor mensen met diabetes! – en zijn schimmelwerend en antibacterieel. Zoals al het voedsel dat onder de grond groeit, helpen aardappelen je gegrond en gecentreerd te blijven.
Spinazie zorgt voor een alkalische omgeving in het lichaam en voor zeer goed opneembare micronutriënten. De kurkuma in de curry-kruidenmix en de ui hebben antibacteriële, antiseptische en antimicrobiële eigenschappen.
Knoflook is sterk antibacterieel.
Venkelzaad helpt de spijsvertering en voorkomt gasvorming.
Wil je leren hoe je nog meer geweldige veganistische gerechten kunt bereiden? Kom naar mijn workshop Veganistisch Italiaans koken! 🙂
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Zuppa di patate e spinaci al curry
Voor 4 personen
1 grote ui
4 teentjes knoflook
1 theelepel (of meer, indien gewenst) kerriepoeder, mild of heet
1 theelepel venkelzaad
5 eetlepels extra vergine olijfolie of kokosolie
500 gr. aardappelen
200 gr. verse spinazie
2-3 blokjes biologische bouillon zonder MSG
haver- of rijstroom
Schil en snipper de ui en de teentjes knoflook.
Spoel de aardappelen af en schil ze (hoeft niet als ze biologisch zijn) en snijd ze in stukjes.
Verwarm de olijfolie / kokosolie in een diepe pan en voeg het venkelzaad en de kerriepoeder toe. Laat ze al roerend ongeveer een minuut hun smaak in de warme olie loslaten.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie, de aardappelblokjes en 2,5 liter water toe. Gebruik heet water als je het kookproces wilt versnellen.
Voeg 2 bouillonblokjes toe en laat de soep op laag vuur staan tot de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout of met een extra bouillonblokje.
Serveer gegarneerd met wat haverroom en eventueel gehakte peterselie of koriander.
TIPS:
Je kunt ook bevroren spinazie gebruiken (ongeveer 100 gr.).
Voor een complete maaltijd verrijk deze soep met een hardgekookt ei en wat rijst.