Beschrijving
Kookworkshop over de keuken van Puglia (Apulië), de “hiel” van de laars.
Datum: zaterdag 20 februari 2021
Tijd: 10.30 – 14.30 u.
€94,00
Kookworkshop over Puglia (Apulië), de “hak” van Italië. Deze streek heeft een van de meest verrukkelijke en pure keukens van het land.
We beginnen met als borrelhapje polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano). Daarna komt er capunti, een zelfgemaakte pasta bereid met meel en Primitivo wijn, in een rode Primitivowijn saus met verse kruiden, kikkererwten en groenten. Daarna gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorinokaas) samen met een calzone di cipolla (een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven) voor de vegetariërs. Als bijgerecht hebben we heerlijke peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola en crostata di ricotta e agrumi, een boerencheesecake met ricotta en citrusvruchten.
Datum: zaterdag 20 februari 2021
Tijd: 10.30 – 14.30 u.
Klik hier voor meer info over menu enz.
WIL JE DE APULISCHE KEUKEN IN PUGLIA ERVAREN EN LEREN? KOM MEE TIJDENS EEN VAN ONZE CULINAIRE REIZEN IN PUGLIA! KLIK HIER VOOR INFO.
Uitverkocht
Kookworkshop over de keuken van Puglia (Apulië), de “hiel” van de laars.
Datum: zaterdag 20 februari 2021
Tijd: 10.30 – 14.30 u.
La Cucina del Sole was founded in 2002 by Italian cook Nicoletta Tavella. This Italian cooking school is an important reference for all those who want to learn to cook like real Italians do. A team of Italian cooks will turn your cooking workshop, team building event or cooking course into an unforgettable experience.
BOOK REVIEW + RECIPE
I recently received the translated (Dutch) version of this beautiful book by @huwsgarden and @chef.sam.black, and what a joy it was to read it!
It is the perfect manual to start or improve your own vegetable garden and enjoy its produce the whole year round, with great instructions on just everything: how to plant and what, growing month by month, composting, building your own greenhouse and a ton of other great tips.
The last part of the book is dedicated to the “transformation” of your harvest in the kitchen.
If you’ve ever had a few courgette or pumpkin plants, you know that you get so many that you don’t know how to use them anymore. That’s when the “In the kitchen” chapter comes in handy, with great recipes for sauces, salads, soups, preserves, fermented foods, condiments, pastry, drinks and a lot more.
I got inspired by one of their dishes, a tray-bake made with left-over potatoes, so I used some thinly sliced taters that I had previously blanched, together with some cavolo nero (Tuscan kale) that had been blanched too. Both were left-overs from one of my cooking classes.
I added a jar of cooked white beans as an extra source of protein, and two different types of cheese, and the result was this delicious tray-bake.
Try it whenever you have left-over potatoes (also boiled or steamed, whole or diced) and choose any vegetables you have available to go with them.
You can find the recipe in ENG and NED on my blog here/link in bio:
https://www.cucinadelsole.nl/book-the-self-sufficiency-garden-recipe-potato-tuscan-kale-tray-bake/
Dutch publisher: @goodcooknl
English publisher: @penguinrandomhouse
Dish photos by me.
Backdrop: @llbackdrops
#traybake #traybakerecipe #theselfsufficiencygarden #gardeningbook #homesteading #foodphotography #foodphotographer #nikonphotography #foodstagram #italiancooking #lacucinadelsole #easyrecipes #easyrecipe #nicolettatavella #recensie #kookboek #boekrecensie #uitgeverijgoodcook
...
PLEASE CHECK THE WEBSHOP PAGES TO SEE WHICH CLASSES STILL HAVE AVAILABLE PLACES. Sluiten