october, 2020
22oct18:0022:30Puglia kookworkshop(klik voor info)
Event Details
DEZE WORKSHOP IS OOK GESCHIKT VOOR VEGETARIERS. Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië. We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo
Event Details
DEZE WORKSHOP IS OOK GESCHIKT VOOR VEGETARIERS.
Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië.
We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een rode wijnsaus met verse kruiden en veel groenten. Als secondo piatto gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië, bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorino kaas). Het vegetarisch hoofdgerecht (of bijgerecht voor de vleeseters) is een calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, het dessert: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola.
VOOR MEER INFO OVER DEZE WORKSHOP KLIK OP “LEARN MORE”.
more
Time
(Thursday) 18:00 - 22:30