Kookworkshop met eigen groep, € 89,00 p.p. all-in

Bij La Cucina del Sole kunt u terecht voor eenmalige kooklessen met uw eigen groep, die perfect zijn voor een bedrijfsuitje, teambuilding koken, een vrijgezellenfeest of een familiereünie. Één van de voordelen van zo’n kookworkshop is dat u zelf een datum kunt kiezen geheel conform aan uw agenda en die van de andere deelnemers.

Deze kooklessen zijn ook een uitstekende manier om aan het teambuilding van uw groep te werken. Iedereen leert elkaar beter kennen door samen te werken aan de bereiding van een fantastische Italiaanse maaltijd. En natuurlijk door alles samen op te eten onder het genot van uitstekende Italiaanse wijnen!

De prijs (89,00 all-in**) is inclusief: 1 glas Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, 3 glazen wijn of 6 glazen alcoholvrije “wijn” (Amé), onbeperkt Italiaans bier en non-alcoholische drankjes, onbeperkt koffie en thee, 1 glaasje limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak.

VOOR INFO OVER DE BESCHIKBAARHEID VAN DE DOOR U GEKOZEN DAG/EN STUUR ONS AUB EEN BERICHT VIA INFO@CUCINADELSOLE.NL

MOGELIJKE MENU’S

Pasta workshop

Hoofdthema van deze kookworkshop is de zelfgemaakte verse pasta.
Alles wat u altijd over pasta had willen met de tips en trucs van onze ervaren pastadeskundigen. Tijdens deze workshop kunt echt al uw vragen over pasta kwijt.
We gaan drie verschillende pastasoorten maken: ravioli gevuld met ricotta en spinazie met een klassieke “boter-en-saliesaus”, tagliatelle met een klassieke tomaten-groentensaus en corzetti al pesto, pasta gemaakt met een houten stempel geserveerd met heerlijke zelfgemaakte pesto alla genovese.
Iedereen gaat oefenen met het maken van het perfecte pastadeeg en het werken met een pastamachine.
Alle pastagerechten worden daarna samen aan tafel genuttigd en natuurlijk drinken we verschillende goede wijnen bij iedere gang. Een frisse gemengde salade hoort er ook bij.
Een heerlijke fruitsalade met verse munt, specerijen en een toefje slagroom als dessert en een kopje koffie of thee zijn de perfecte afsluiter van deze pastaworkshop.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, selderij, mosterd

OF

Antipasti workshop

Antipasti – de “Italiaanse tapas” – is een van de leukste manieren om te lunchen of dineren omdat u de kans krijgt om nog meer gerechten te proeven dan tijdens een “gewone” maaltijd. Dankzij de variatie kunt u nog meer Italiaanse smaaksensaties beleven.
Tijdens deze workshop gaan we 10 verschillende gerechten in totaal bereiden, die kunnen variëren op basis van de beschikbare seizoensingrediënten. O.a.: oven geroosterde tomaten met een krokant laagje van paneermeel en kruiden, crostini met een ricotta-kruidencrème, peperoni in salsa verde (geroosterde paprika’s met groene saus), frittata alle erbe (een klassiek Italiaans eiergerecht met verse kruiden en uien), tartine con capra e pomodorini (hartige taartjes met cherrytomaatjes, gegrilde courgette en geitenkaas), rotolini di bresaola con formaggio tartufato (rolletjes van gerookt vlees met truffelroomkaas en verse kruiden, ook in vegetarische versie met courgette i.p.v. vlees), polpettine al sugo (Italiaanse vleesballetjes in tomatensaus), focacciabrood met rozemarijn en caprese salade in een glaasje.
Als dessert maken we kleine bekertjes ricottacrème met gemarineerde aardbeien en aardbeiensaus (met chocoladesaus en in wijn gestoofde peren tijdens de herfst/winter).
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

OF

De Siciliaanse keuken

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met Palermo’s meest geliefde street food, de arancini di riso (gefrituurde balletjes van  saffraanrisotto gevuld met mozzarella en doperwten) om daarna verder te gaan met een smaakvolle stoofschotel van kip in witte wijn met olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland. Gevulde tomaten uit de oven en caponata (de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten terwijl de cassata siciliana ons zoet meesterwerkje wordt: een rijke bodem gedrenkt in likeur en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen waarderen.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, nachtschade, noten

OF

De Vegetarische keuze: heerlijke vegetarische gerechten op z’n Italiaans, je zult vis en vlees niet missen!

EERSTE GANG: krokante crostini met burrata kaas, gepofte gemarineerde paprika’s en gekaramelliseerde cherry tomaten
TWEEDE GANG: parmigiana (“lasagne” van gemengde groente) met mozzarella, Parmezaan, tomaat en basilicum
BIJGERECHTEN: gefrituurde courgettekoekjes met een frisse yoghurtdip / aardappelen & rode uien uit de oven met salie en knoflook
DESSERT:
salame di cioccolato (chocolade “salami”) geserveerd met een romige sabayon.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, noten

OF

Menu A
EERSTE GANG: aardappelgnocchi alla sorrentina (uit de oven met tomatensaus, basilicum en mozzarella)
TWEEDE GANG: Siciliaanse kippendijen gestoofd in witte wijn met groene olijven en verse kruiden
BIJGERECHTEN: tomaten uit de oven met een krokant laagje knoflook, peterselie en paneermeel / gegrilde polentakoekjes met geitenkaas en verse kruiden
DESSERT: roosjes van bladerdeeg en appel geserveerd met een zoete mascarponecrème.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, selderij, noten

OF

Menu B
EERSTE GANG: risotto Primavera met groente en  verse kruiden
TWEEDE GANG: zelfgemaakte viskoekjes van kabeljauw en aardappel met knoflook en peterselie, geserveerd met een rijke home-made kruidenmayonaise
BIJGERECHTEN: Siciliaanse couscous met saffraan en geroosterde groenten / mini auberginepizza’s met tomaat, kruiden en kaas
DESSERT: ricottacrème met aardbeien en noten geserveerd met verse aardbeien en zelfgemaakte aardbeiensaus.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

**Prijs: € 89,00 p.p. all-in (ex. BTW voor bedrijven, 1/3 op 21% en 2/3 op 6%) = p.p. 1 glas Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, 3 glazen wijn of 6 glazen alcoholvrije “wijn” (Amé), onbeperkt Italiaans bier en non-alcoholische drankjes, onbeperkt koffie en thee, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak. Eventueel genuttigde extra alcoholische dranken worden apart berekend op basis van nacalculatie (zie “Prijslijst extra drankjes” hieronder).

Speciale wensen
Heeft u speciale wensen? Wilt u bijvoorbeeld alleen vegetarische gerechten? Of bent u intolerant voor bepaalde ingrediënten? Of heeft u liever dat de voertaal Engels is? We horen dat graag van tevoren zodat we een perfecte kookworkshop voor u en uw groep kunnen organiseren!

Prijslijst extra drankjes:
Wijn € 13.50 per fles
Biologische Prosecco € 17.50 per fles
Dessertwijn € 17.50 per fles
Limoncello, Grappa of andere Italiaanse distillaten € 4.50 per glas