Bologna is een stad waar ik helemaal verliefd op ben. Sono innamorata di Bologna!
Ik heb daar de eerste 3 jaar van mijn leven gewoond en mijn Moeder moet altijd een beetje lachen als ze me weer vertelt hoe ik groot ben geworden door het eten, dag in dag uit, van tortelli (dat is hoe ze ravioli noemen in Bologna) en tortellini, en hoe zij en de nanny met z’n tweeën mij eten moesten geven omdat ik te snel was voor een persoon alleen. Ik ging namelijk luidruchtig protesteren als er niet meteen een vork met de volgende tortellino in mijn mond werd geschoven! Ik kan jullie verzekeren dat ik sindsdien niet veel veranderd ben. ?
Mijn liefde voor deze prachtige stad is niet alleen te danken aan het GEWELDIGE eten dat Bologna biedt. Ik heb me net gerealiseerd hoeveel mensen geen idee hebben hoe mooi ze is (ja, Bologna is een dame!). Een paar dagen geleden vertelde iemand mij dat hij dacht dat Bologna slechts een industriële stad was, en dat kon niet verder van de waarheid zijn. Bologna is een juweeltje met haar rijke architectuur, van prachtige middeleeuwse gebouwen tot oude paleizen en torens, adembenemende kerken, en dan nog musea, kunstcollecties, rustige en weelderige parken en veel meer.
Dus absoluut een bezoek waard!
En dan is er haar eten! Als je van eten houdt zoals ik, dan is Bologna een paradijs.
De kleine markten, de verse pastawinkeltjes waar je de drukke sfogline kunt zien – de geweldige pastadames die typisch van deze de streek zijn – die heel snel hun tagliatelle en tortellini met de hand bereiden, de oude botteghe waar ze prachtig gerijpte Parmigiano en ongelooflijk smakelijke salumi (vleeswaren) verkopen plus de nieuwste Eataly, de grootste ter wereld met zijn 100.000 vierkante meter en 48 restaurants! Dit allemaal maakt van Bologna een droombestemming voor fijnproevers.
Dat is waarom Style in Travel het briljant idee heeft gehad om een culinaire reis naar deze prachtige stad te organiseren voor en met mij!
Ga met mij mee op ontdekkingsreis naar foodie paradise Bologna!
We brengen 4 fantastische dagen samen door in een prachtig boutique hotel. We hebben een kookles georganiseerd met echte sfogline om te leren hoe je pasta op de originele Bolognese manier kunt maken. Bovendien in deze reis zijn geweldige excursies inbegrepen: een biologische Parmezaanse kaasmaker en een echte aceto balsamico tradizionale producent. Ook is er de mogelijkheid om naar Fico Eataly te gaan.
Dus waar wacht je op?
Ga met me mee voor een onvergetelijke reis in een van de meest charmante en toch bijna onontdekte steden van Italië!
Arrivederci in Bologna, ciao! 🙂
Nicoletta